Kalandorok

Püsök Botond: 26 éves, Csíkszeredában született. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Természettudományi és Művészeti karán Fotóművészet, Filmművészet, Média szakon végezte tanulmányait és jelenleg a Duna TV szerkesztője, a SpotFilm Produkciós Iroda rendezője, több kisjátékfilmjéért kapot díjat (pl. Angyalstop), de ezenkívül még több rövidjátékfilm és dokumentumfilm készítése fűződik a nevéhez.

“Kiskorom óta lenyűgöz Erdély történelme, a várak, kastélyok, a körülöttük keringő mendemondák, és leginkább a kirándulások emléke egy-egy ilyen szinte mesebeli helyre. Gyerekszemmel elképzelni középkori történeteket nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy történelem osztálybam tanultam, majd később fotó- és filmművészeti egyetemre felvételiztem és  rendezőként diplomáztam, ahol a történetmesélés a legfontosabb “fegyveremmé” vált. Nem tudom, hogy a sors véletlene-e vagy sem, de sikerült olyan munkákat megfognom, amelyek kapcsolatba hoztak az erdélyi várak történetével, konkrétan egy vár történetének rövid megfilmesítésével, az elkészült kisfilmet pedig egy állandó kiállítás keretén belül vetítik.”

Püsök Botond

Demeter Zsuzsánna: 27 éves, Marosvásárhelyen született. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Természettudományi és Művészeti karán Fotóművészet, Filmművészet, Média szakon végezte tanulmányait és jelenleg szabadúszóként filmes-fotós szolgáltatásokat nyújt, valamint reklámanyagok, filmek és rendezvények plakátjainak szerkesztésével, tervezésével foglalkozik. Továbbá a SpotFilm Produkciós Iroda társalapítójaként rendező, produkciós koordinátor és vágó. Több rövidjátékfilm készítése fűződik a nevéhez, többek között a Magyarországon is díjazott Pocsopolisz.