Projektleírás

Az augusztus 1-én induló kihívás célja 40 erdélyi kastély bemutatása, közel egy hónap alatt. A térségünkben található kastélyok megismertetésére a korábbi WEBkastély vetélkedők által is lehetőség nyílt, most azonban új módon közelítődik meg a kérdés. Két kalandra vágyó személy fogja körbejárni a megadott területek kastélyait, beszámolókat, fotókat és videókat készítve a látottakról, a történő eseményekről. A 22 napos kaland célvonala maga a Félsziget Fesztivál lesz, ahol részletesen is megosztják majd élményeiket, tapasztalataikat a követőikkel.


Egész Erdélyből és még Magyarországról is jelentkeztek a PONT Csoport által meghirdetett “22 nap alatt a kastélyok körül” elnevezésű kalandtúrára. A mintegy 50 jelentkezés Szatmárnémetiből, Nagyváradról, Kolozsvárról, Temesvárról, Marosvásárhelyről, Hargita és Kovászna megye több helységéből és még Debrecenből, valamint Budapestről is érkezett. 
A legtöbb jelentkező egyetemista, azonban az idősebb korosztály soraiból is volt néhány bátor és elhivatott jelentkező. Talán nagy elvárásai voltak a PONT Csoportnak amikor meghirdette a körutat, ugyanis olyan kreatív, ötletes, jól fogalmazó, ügyesen fényképező és filmező egyéneket keres, akiket érdekelnek a kastélyok, Erdély értékei, a történelem és nem mellesleg megszállott utazók. Azonban a jelentkezők rácáfoltak erre és olyan önéletrajzok és motivációs levelek is érkeztek be, amelyek még ezen elvárásokon is túllicitáltak. 

A felhívásra számos lelkes kalandor jelentkezett, de közülük két személy tűnt ki igazán: Püsök Botond és Demeter Zsuzsánna. Az ő párosuk járja be a kijelölt kastélyokat, beszámolókat, fotókat és videóanyagokat készítve az útról.